14/02/2017

Dit heb ik als creatieve onderneemster altijd op zak

Naast mijn iPhone, MacBook Pro met oplader, bril, portemonnee, wat muntjes, papieren zakdoekjes en mijn sleutelbos zijn er vijf spullen die ik altijd op zak heb als ik voor mijn job buitenshuis ben.

Mijn notitieboekje en een pen

Dat is gaaf, daar wil ik iets mee doen! OMG, hier wil ik een schrijfsel van maken. Whaat? Dit is ideaal voor mijn volgende vlog. Als ik nu eens…

Ideeën komen vaak op de meest onverwachte momenten en inspirerende plaatsen in me op. Op dat moment moet ik de basis van dat idee gewoon kunnen neerpennen om het daarna te kunnen laten bezinken, later opnieuw te bekijken en eventueel uit te werken. Het zou je maar overkomen dat je dan niets bij de hand hebt om te schrijven. Mij in ieder geval niet, het voor mij dierbare notitieboekje en de bijhorende magische balpen heeft zelfs een vaste plek op mijn nachtkastje.

Mijn favoriete lipgloss en een klein spiegeltje

Ik kom op veel plaatsen, ik ontmoet veel mensen en leg mijn avonturen maar al te graag vast op beeld. En dat liefst van al met een glimmend, al dan niet kleurrijk, laagje lipgloss op mijn lippen. Tijdens de werkuren ga ik voor zacht rood. Tijdens het weekend verkies ik meestal de rooskleurige variant #pink <3. Hoewel ik veel heb aan mijn autospiegel, komt een klein spiegeltje altijd van pas!

Parfum

Niks boven een heerlijk geurtje! Ik breng ’s ochtends parfum aan dus er zijn dagen waarop ik dit flesje voor niets overal mee naar toe neem, maar het geeft me een gerust gevoel om parfum bij te hebben. Ondanks het feit ik thuis een hele verzameling leuke flesjes heb staan, neem ik altijd deze parfum van ZARA mee. Een frisse geur in een handig flesje.

Visitekaartjes

Oh jawel. Ook een online freak als ik heeft papieren visitekaartjes. Ik vind het nog steeds fijn om nieuwe contacten via dit kaartje naar mijn website of profiel op LinkedIn te kunnen doorverwijzen. Het is iets tastbaar waarmee je verschil kan maken. Ik bewaar deze in een handig metalen doosje dat ook nog eens opvalt tussen mijn andere spullen.

Mijn mediatasje

Ik heb een tasje met daarin een oplader en oortjes voor mijn iPhone, een powerbank, een microfoontje om op te spelden tijdens het maken van mijn vlogs zodat mijn verhaal duidelijk verstaanbaar is en storende geluiden in mijn omgeving worden gedempt, de bijhorende verlengdraad en een kastje om betalingen te doen.

Kortom, ik ga ‘s ochtends de deur uit met een grote, zware tas. Is dit bij jullie ook het geval? Wat willen jullie absoluut bij hebben als je aan het werk bent? 

©Fembitious, by Femke