01/07/2017

#CHALLENGECHECK17: een buitengewoon avontuur!

Ik ben net toegekomen aan het MAS in Antwerpen voor een wel heel mysterieuze afspraak…

Een tijdje geleden plaatste Mariska van Buitengewoon Anders een oproep op Facebook in de hoop mensen te vinden die uit hun comfort zone durven stappen en te vinden zijn voor een wel heel buitengewoon avontuur. Enthousiast als ik was reageerde ik onmiddellijk en een week later vernam ik dat ik tot de twaalf geselecteerden behoor. Geweldig!

We ontmoetten elkaar als snel in de privégroep ‘Buitengewone challenge accepted’ op Facebook en niet veel later volgde de eerste instructie: beschrijf jezelf in drie typerende woorden.

Vervolgens werd ons gevraagd om de app Chestnote te downloaden. Say what? Ik moet toegeven dat ik de app niet kende. Op verkenning dan maar… En hey, wat is dit een aangename ontdekking! Je kan berichten sturen naar de toekomst. Hoe gaaf is dat? Het is dus zo dat je een tijdslot kan toevoegen aan je bericht waardoor de ontvanger dit bericht effectief dan pas kan openen en lezen.

Ik kreeg al meteen een berichtje dat ik later die dag zou kunnen ‘unlocken’. Het bericht bevatte het telefoonnummer van één van de groepsleden én de opdracht deze persoon een compliment te geven. Gelukkig kreeg ik een korte bio toegestuurd zodat ik toch iets over die persoon wist. Uiteraard met een tijdslot, kwestie van het spannend te maken. De afzender krijgt dit bericht meteen en kan zien wanneer hij/zij het kan openen. Geloof me, je wordt er nieuwsgierig van. Niet veel later moesten we kleur bekennen en ons compliment in de groep gooien.

Een weekje later ontving ik weer een locked note met opnieuw een telefoonnummer en een bio van één van de groepsleden. Deze keer met als opdracht een buitengewoon cadeautje te kopen van max. 10,00 euro. Na dit gedaan te hebben, mochten we de gelukkige verrassen met een tip, via Chestnote uiteraard. Vandaag zullen we de cadeautjes overhandigen, zo tof!

Maar dan… Het werd moeilijker. Opnieuw een bericht met een telefoonnummer van één van de groepsleden en opnieuw met een opracht. Dit keer een moeilijkere: verklap een geheim. Lastig. Een geheim wil je voor jezelf houden of toch zeker niet delen met al te veel details. Goed, gewoon doen!

Ervan overtuigd dat de moeilijkste opdracht gepasseerd zou zijn, kreeg iedereen een raadsel voorgeschoteld. Met de overgebleven letters zouden we kunnen raden waar het mysterieus event van vandaag zou doorgaan. Damn. Ik haat raadsels. Het resultaat? De koekenstad!

Hier ben ik nu… Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Ik vind het spannend, een klein beetje eng en eigenlijk ook heel leuk! Hoe dit afloopt? Dat kom je te weten via mijn stories op Instagram & Facebook. Ook kan je het hele gebeuren volgen onder de hashtags #challengecheck17 #buitengewoonanders #femkesstory

Let’s do this.

©Fembitious, by Femke