02/07/2017

#CHALLENGECHECK17: DAT VERLIEP ZO!

Je kon  al lezen dat ik gisteren een wel heel mysterieuze afspraak had en via mijn story op Instagram kreeg je alvast enkele sfeerbeelden te zien. Hoog tijd om hier wat meer over te vertellen.

Mariska Blommaert, de ambitieuze vrouw achter de blog Buitengewoonanders, begon op 1 januari 2017 aan haar challenges-avontuur waarin ze een jaar lang iedere maand een nieuwe uitdaging aangaat. Alsof dat nog niet spannend genoeg is, maakt ze hier ook telkens nog eens een gave vlog over. Zo vierde ze haar verjaardag met allemaal vreemden, leerde ze old school rolschaatsen, weet ze hoe het voelt om te moeten communiceren met gebarentaal, heeft ze een marathonuitzending op Ment TV overleefd, kent ze de weg naar Scherpenheuvel en weet ze dat dit ook te voet een optie is én proefde ze als getrouwde vrouw toch weer even van het vrijgezellenleven. Ze leerde Anne-Fleur kennen en ging met haar een buitengewone samenwerking aan. In het kader van die samenwerking, lanceerde Mariska begin mei een oproep. Ze ging op zoek naar 12 enthousiaste volgers die het aandurven om volledig uit hun comfort zone te stappen door deel te nemen aan de nieuwe uitdaging: ‘Challengecheck17’. Tot mijn grote vreugde behoorde ik tot dat groepje.

In mijn vorige blogpost kon je al lezen welke opdrachten ik samen met de 11 anderen, voorafgaand aan het mysterieuze event van gisteren, tot een goed einde moest brengen. Allemaal opdrachten waarbij we gebruik maakten van Chestnote, een geweldig app! En dat was gisteren niet anders. We werden hierin bijgestaan door Anne-Fleur Kamst, communicatiemedewerker bij Chestnote.

Om 9u30 werden we verwacht aan de inkom van het MAS, daar werd de groep opgedeeld in enkele kleinere groepjes. We kregen een begeleid(st)er mee en trokken de stad in.

De opdrachten kregen we voorgeschoteld via Chestnote. Zoals je misschien al weet kan je als verzender een slot toevoegen aan je bericht zodat dit verbonden is aan een tijdstip of locatie en enkel op dat moment of die locatie geopend kan worden door de ontvanger. Vooraleer we de eerste opdracht konden openen, moesten we op de melkmarkt zien te geraken. Eens daar aangekomen kregen we drie muzieknummers te horen: Candyman (Christina Aguilera), Happy (Pharrell Williams) & Bamboleo (Gipsy Kings). Door de inhoud van deze nummers te mixen, moesten we raden naar welke locatie deze nummers ons zou leiden. De woorden ‘candy’ & ‘happy’ waren voldoende om in gedachten op de sinksenfoor terecht te komen. Yes, opdracht volbracht.

We gingen natuurlijk niet echt naar de sinksenfoor want er stonden ons nog enkele andere opdrachten te wachten. De volgende opdracht bracht ons naar de Meir. Daar moesten we iemand aanspreken en vragen om een knuffel. Dat ging verrassend vlot en zo knuffelden we allen een vreemde voorbijganger. Niets dan liefde op straat, fantastisch! Op naar de stadsfeestzaal waar de laatste opdracht moest worden uitgevoerd: ga op een openbare plaats, waar veel mensen aanwezig zijn, gedurende 30 seconden op de grond liggen of doe iets gek waar anderen van zullen opkijken. Geloof me, het leverden niet alleen nieuwsgierige gezichten op, ook hilarische foto’s! En dit is er daar eentje van…

Tot slot kregen we daar de code naar onze eindlocatie: een heerlijke lunch met de volledige groep. De tip op het kaartje bracht ons naar het Felix Pakhuis. Normaal werd er buiten, aan het prachtige hek met liefdesslotjes, een tafel voorzien. Helaas besliste het weer daar anders over, maar plan B was even goed! Dan was het tijd voor een heerlijke lunch, een toffe babbel en cadeautjes! De lunch heb ik wegens andere verplichtingen helaas niet kunnen bijwonen, maar dat zal ongetwijfeld meer dan goed geweest zijn. Wel kreeg ik nog de kans mijn pakje te overhandigen én te ontvangen. Ook Mariska en Anne-Fleur hadden nog een verrasing voor mij. Jippiii!

Koop een pakje voor een vreemde.

Er werd van ons verwacht dat we alleen een pakje van max. 10,00 euro zouden meebrengen voor een persoon die we op voorhand aangewezen kregen. Niet makkelijk als je die persoon niet kent, maar de bio helpte ons aardig op weg. Ik mocht een pakje kopen voor Geraldine, een ambitieuze vrouw die graag en veel reist. Om de trend ‘stap uit je comfort zone’ nog wat extra aan te moedigen, kocht ik haar de anywhere travel guide met 75 unieke opdrachten die je op reis moet uitvoeren. En heel stiekem kocht ik er ook eentje voor mezelf.

Ik mocht een cadeautje in ontvangst nemen van Veerle. ‘Iets om je nog mooier te maken’, was de tip die ik van haar ontvangen had. Ik was echt verbaasd en ontzettend blij want ze kocht me deze prachtige oorbellen!

Verrassing

Tot slot hadden ook Mariska en Anne-Fleur nog een verrassing voor mij, een tas met daarin wel erg leuke spulletjes. Een ‘message in a bottle’, een fortune cookie en een prachtige zelfklevende bordfolie met een geweldige boodschap.

Via deze weg ik Mariska en Anne-Fleur ontzettend bedanken voor deze fantastische ervaring. Het was een voormiddag die ik niet snel ga vergeten. Jullie hebben dit bijzonder creatief aangepakt en ik heb echt bewondering voor jullie! Daarom volgende afsluitende boodschap:

Mariska, ik blijf je volgen. Je blog is nu al zo’n succes en ik ben er zeker van dat dit succes enkel gaat toenemen. Ik gun het je van harte want je levert knap werk! Anne-Fleur, Chestnote is geweldig! Ik ga deze app vaker gebruiken want berichten kunnen sturen met een code is top! Ik hoop dat veel mensen uit mijn omgeving hetzelfde gaan doen, het leven zou nog mooier zijn!

Zou jij deze uitdaging aangaan? Gebruik jij Chestnote al? Zeker doen, een aanrader! 

©Fembitious, by Femke