22/02/2017

Check één van mijn favoriete (werk)plekken in Antwerpen

OH YES! Ik ben één van de gelukkigen die haar job overal ter wereld kan doen. Het enige wat ik nodig heb is een vlotte internetverbinding, mijn laptop, camera en mijn iPhone. Handig, toch? Het blijft wel een uitdaging om iedere keer opnieuw een gezellige plek te vinden waar je tegen betaalbare prijzen iets te eten of drinken krijgt. Thuis werken is natuurlijk gratis, maar voor mij niet haalbaar tussen afspraken door. Ik werk heel veel in steden als Antwerpen, Brussel en Gent. De dichtsbijzijnde stad ligt toch op een 50-tal kilometers van huis wat redelijk ver is. Bovendien is het gewoon heel leuk om nieuwe plaatsen te ontdekken, zowel in België als in het buitenland.

Mijn eerste favoriete hotspot is er meteen eentje in Antwerpen: Glow, een trendy koffiebar in een historisch pand gelegen op de melkmarkt aan de groenplaats. Een verborgen pareltje in het hartje van Antwerpen. De foto’s zullen ongetwijfeld duidelijk maken waarom deze zaak met als tagline “delicious coffee, tasty food and world peace” een plaats verdient op mijn blog.

Bij het binnenkomen krijg je meteen een huiskamergevoel. Klein, maar enorm gezellig. De toog neemt een groot deel van de benedenverdieping in beslag, niet verwonderlijk gezien zij ook een afhaalservice aanbieden. De gezelligste plekjes om te zitten vind je op de bovenverdieping, welke heel leuk is ingericht. Daar krijg je helemaal het gevoel dat je thuis in de living zit.

De ontbijtkaart is redelijk beperkt, maar voor de lunch heb je enorm veel opties. Vooral de boterhammen en de croques zijn een aanrader! Ik was er tussen 10u00 en 11u00 wat maakt dat ik enkel iets gedronken heb.

Dankzij de snelle internetverbinding kan je er probleemloos werken. Aan een tafeltje of in de lounge… Voor ieder wat wils!

Ben jij wel te vinden voor een latte met slagroom, oreo crumble, chocoladesaus en caramel in een Mason Jar? Of zoek je misschien een plek waar je stevig kan ontbijten, heerlijk kan lunchen, een gezellige break kan nemen of ongestoord kan werken? Misschien een combinatie van dit alles? Dan kan ik je deze zaak absoluut aanraden. Dankzij de vlotte en vriendelijke bediening zal jij jezelf er snel thuis voelen.

Ben jij er al geweest? Werk jij vaak in hotspots? Of ga je er eerder langs tijdens een welverdiende pauze?  

©Fembitious, by Femke