14/01/2018

Q & A: Het antwoord op deze vraag wil ik delen met jou!

Ik krijg regelmatig privéberichtjes met vragen over mij als persoon, mijn passie voor mijn job en de balans vrije tijd/werk. Ik heb besloten er zo nu en dan een vraag uit te kiezen en hier openbaar een antwoord op te geven. Here we go!

Iedereen die een carrière wil uitbouwen komt obstakels tegen. Waar heb jij het moeilijk mee (gehad)? Wat heeft de groei van jouw als persoon of jouw business belemmerd? En hoe ga je daar mee om?

Ik moet toegeven, niet makkelijk om hier een concreet antwoord op te geven. Ik ben een heel open persoon en kies er bewust voor om bepaalde gebeurtenissen te delen met jullie. Soms in de vorm van een persoonlijke tekst, maar vaak simpelweg met een foto. En dit met de focus op eerlijkheid. Ik probeer uit negatieve gedachten iets positief te halen, maar ook moeilijke momenten moet je kunnen delen. En exact dat is moeilijk. Je stelt je kwetsbaar op en weet op voorhand dat er wellicht wel iemand is die zijn/haar oordeel klaar heeft. Wat mag, graag zelfs! Als het gaat om een eerlijk oordeel. Een oordeel dat rechtvaardig is en niet komt vanuit jaloezie of gemene vooroordelen.

Een foto kan niet altijd perfect zijn en het leven loopt niet iedere dag op wieltjes. Dit durven accepteren en kunnen relativeren is een belangrijk. Zeker als je dagelijks geconfronteerd wordt met de perfecte plaatjes op Instagram.

In het verleden heb ik het hier wel eens moeilijk mee gehad. Ook met gemene opmerkingen van zij die me niet kennen en hun opmerking niet kunnen onderbouwen.

Let it go en doe je zin! Dat is wat ik heb geleerd. Na een tijd weet je van wie de opmerkingen komen en blijken het meestal dezelfde personen zijn die graag op je kap zitten. In het begin trok ik me dit aan en dat zorgde ervoor ik af en toe twijfelde en overwoog om veel minder actief bezig te zijn met sociale media. Nu denk ik:

HATERS GONNA HATE!

Mijn website en accounts op sociale media zijn mijn online ‘thuis’ en daar bepaal ik wat ik al dan niet deel. De dag waarop ik dit besefte en hiermee leerde omgaan, voelde als een bevrijding! Ik kan ook online volledig mezelf zijn en kan ten aller tijden in de spiegel kijken.
Daar ben ik trots op!

Had ik dit obstakel eerder kunnen overwinnen, stond ik wellicht verder op persoonlijk vlak in die zin dat ik zekerder in mijn schoenen zou staan. Nu post ik regelmatig nog iets met knikkende knieën. Toch ben ik blij met dat wat ik tot nu toe heb bereikt en ik ga nog veel oprechte momenten met jullie delen!

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Liefs, Femke x