05/01/2018

Wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe?

Schrijven. Ontwerpen. Fotograferen, filmen en monteren. Vooral veel buiten de lijntjes kleuren en af en toe (aanvaardbaar) gestoord doen. Laat dat een korte samenvatting zijn van de rode draad in mijn carrière. Creatief bezig zijn met tekst én beeld, daar draait het om. Op papier, op het internet en zelfs op textiel. En als het moet… dag én nacht.

Begrijpen wie begrijpen kan zal je nu misschien denken, maar dit heeft alles te maken met passie (en misschien een kleine verslaving aan alles wat te maken heeft met internet). Ja, ik leef op het internet, adem hashtags en tel likes i.p.v. schaapjes voor het slapengaan. Het is gewoon een manier van leven en die is best oké! Wat ambitieus zijn betreft… dat is slechts een ingrediënt. Het zijn is één, er iets mee doen iets heel anders.

Het is niet zo dat ik dit altijd geweest ben. Competitief wel, ambitieus iets minder! Dat kwam pas enkele jaren geleden. Plots besefte ik hoe hard ik mezelf (en wellicht ook anderen) tijdens mijn jeugd teleurgesteld heb door juist helemaal niets van ambitieus gedrag te vertonen. Had ik dat toen wel in mij? Of kwam het er gewoon niet uit? Geen idee.

Door foute keuzes zag het er wel heel even naar uit dat ik de rest van mijn leven post zou sorteren, documenten kopiëren/klasseren en koffie zou uitschenken aan klanten. Op zich niets mis mee, maar wel als je meer in je mars hebt. Iets in mij schudde mij op een dag wakker… Godzijdank!

Een beetje impulsief stopte ik hier dan ook meteen mee. Ik kreeg het in mijn hoofd om eindelijk eens deftig te gaan studeren en als ik iets in mijn hoofd heb…

Soit. Zo gezegd zo gedaan! En die beslissing veranderde mijn leven! Ik ontdekte voor het eerst dat ik over bepaalde kwaliteiten bezit. Dat ik best creatief ben en vooral verrassend veel ambitie heb. Dan toch een carrière? Jawel! Niks of niemand zou mij tegenhouden!

Van het één kwam het ander en zonder ik het goed en wel besefte, kwam ik als stagiaire terecht bij Medialaan. Wat heb ik daar veel geleerd! En vooral de moed gevonden om te gaan voor dat wat ik graag doe! Deze stage opende deuren en was meteen het startschot van een mooi verhaal.

De gekste ideeën uitwerken, teksten schrijven, relevant beeldmateriaal voorzien, interactie zoeken met volgers op sociale media, reportages maken en nog veel meer. Voor vele geen job. Begrijpelijk! Voor mij voelt het ook zo niet, maar is het dat wel. Bofkont is hier wel terecht denk ik zo.

Ik ging aan de slag als freelancer en mag vandaag nog steeds heel leuke opdrachten doen. Korte opdrachten en langere opdrachten met de nodige uitdaging aan verbonden. Mij hoor je niet klagen. Integendeel!

Toch besloot ik ook een ‘zijpad’ aan te leggen. Iets waar ik gans mijn carrière mee bezig kan zijn, iets wat nooit verloren is. Uiteraard ook iets waarbij creatief bezig zijn centraal staat. Een soort speeltuin, waar ik ‘all the way’ mag gaan. Ook iets waar ik wat girlpower in kwijt kan en met mode bezig kan zijn. Zo kreeg ‘Fembitious, by Femke’ naast mijn werk als freelance digital creative een tweede tak: een eigen blog en Belgisch label met sweaters & musthaves!

Zij die denken dat ik naast werken geen leven heb, kan ik geruststellen. Het is nog best oké! Ik heb (lees: maak) tijd voor mensen die veel voor mij betekenen en kom nog buiten!

Wat ik nu doe, is iedere dag een uitdaging! Geen dag is hetzelfde. Ik krijg leuke opdrachten voorgeschoteld, leer veel nieuwe mensen kennen en kom mezelf soms tegen. Dat maakt me sterk. Ook maak ik mensen blij het meest belangrijke… Ik maak voor mezelf goed wat ik al die jaren fout heb gedaan. Ik ben blij en trots dat mijn passie en job één geheel vormen. Komt daarbij dat ik op deze manier kan werken aan mijn zelfvertrouwen. Zowat iedereen denkt om één of andere bizarre reden dat ik ontzettend veel zelfvertrouwen heb, maar stiekem ben ik best onzeker!

Aan iedereen die aan mij heeft getwijfeld of dat misschien nog doet… ik lig er niet wakker van! Ik ken mijn sterktes en zwaktes en zal die benutten ook. En wel in twee nieuwe uitdagingen.

Welke? Daar hoor je morgen en maandag alles over. Check FB en Instagram!
Tot dan!

Liefs, Femke x